Η 21η Απριλίου ήταν μία σημαντική μέρα για τον Κυπρο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, καθώς σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του Russian Desk. Με επικεφαλής την κα. Mila Levinskaya, το Russian Desk, που αποτελεί ουσιαστικά το Γραφείο Εξυπηρέτησης Ρωσικών Επιχειρήσεωνis, βρίσκεται στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού (EBEL).

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου του Κυπρο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Ευγένιου Ευγενίου,ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αξιωματούχος της Ρωσικής Πρεσβείας Dr. Andrey Gromov όπως και η κα. Levinskaya. Παρόντες ήταν 150 και πλέον επιχειρηματίες και άλλοι ενδιαφερόμενοι από τη Ρωσία και από την Κύπρο.

Ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1996, υπό την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), σε συνεργασία με τη Ρωσική πρεσβεία και με την στήριξη των Επιμελητηρίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με τη Λεμεσό να αποτελεί το κέντρο δραστηριοποίησης πλείστων Ρώσων επιχειρηματιών στην Κύπρο, όπως και την έδρα πλείστων Ρωσικών επιχειρήσεων, η παρουσία του Russian Desk στην πόλη, στα γραφεία του ΕΒΕΛ, κρίθηκε ως όλως ιδιαιτέρως σημαντική. Σκοπός του Russian Desk είναι η παροχή εξυπηρέτησης και στήριξης των Ρωσικών επιχειρήσεων στην καθημερινότητα τους, όπως και η παραπέρα ενίσχυση επιχειρηματικών συνεργασιών με τη Ρωσική αγορά, μεταξύ άλλων με την προβολή και προώθηση της Κύπρου ως Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο.