Η επίσημη αλλαγή σκυτάλης στην ανώτατη ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μετά την αποχώρηση του Τζον Χούρικαν και την αντικατάσταση του από τον Πανίκο Νικολάου, ενδέχεται να οριστικοποιήσει την υποβόσκουσα για αρκετό καιρό πρόθεση του συγκροτήματος να προχωρήσει σε νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Η BOCH είχε προχωρήσει μετά την τραπεζική κρίση του 2013 και την απορρόφηση του προσωπικού της πρώην Λαικής Τράπεζας, σε τρία σχέδια εθελούσιας εξόδου.

Το τελευταίο ήταν τον Ιούνιο του 2016 μέσω του οποίου είχαν φύγει γύρω στα 450 άτομα.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες για ένα επικείμενο σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην Τρ. Κύπρου, επιβεβαιώνονται στο πλαίσιο κύκλου επαφών του Σόλωνα Μάτσια, διευθυντή διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της Τρ. Κυπρου, με μεγάλη μερίδα προσωπικού παγκυπρίως.

Στην ενημέρωση που λαμβάνει το προσωπικό σε σχέση με τους νέους σχεδιασμούς της ανώτατης διεύθυνσης της τράπεζας που προβλέπει μεταξύ άλλων και αναδιάρθρωση της οργανικής δομής της BOCH, το προσωπικό εισπράττει, μέσω των ερωτημάτων που υποβάλλει, ότι είναι θέμα χρόνου να τεθεί ενώπιον του ένα νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην Τρ. Κύπρου, προέβλεπε αφορολόγητες αποζημιώσεις μέχρι και €200 χιλ.

Είναι αμφίβολο κατά πόσο το επικείμενο σχέδιο θα προβλέπει ένα τέτοιο ύψος χαριστικών αποζημιώσεων, αφού ανώτατα στελέχη της τράπεζας διατείνονται πως θα υπάρξουν δύο σχέδια εθελουσίας εξόδου, για να δοθεί η ευκαιρία στο επηρεαζόμενο προσωπικό να έχει ενώπιον του δύο επιλογές.

Το σενάριο που έχει διαρρεύσει για να απολυθεί προσωπικό ως πλεονάζον εκτιμάται από πλευράς τράπεζας ως ακραίο.