Σε ειδική συνεδρία θα παρακαθίσει εντός της εβδομάδας το ΚΕΒΕ προκειμένου να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις σε σχέση με τις νομοθεσίες που πήραν το πράσινο φως της Βουλής όσον αφορά τις εκποιήσεις.

Στη συνεδρία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, θα προσκληθούν να παραστούν τόσο οι εισηγητές της νομοθεσίας που αναθεωρεί τη διαδικασία των εκποιήσεων, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, καθώς και εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Τραπεζών.
Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης επεσήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ο αντίχτυπος αυτών των νομοθεσιών στις τράπεζες αλλά και την οικονομία, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του χρηματοπιστωτικού τομέα.

«Θεωρώ προσωπικά ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, αλλιώς αυτές οι νομοθεσίες, ως έχουν ψηφιστεί, πιθανόν να έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αξιοπιστία της χώρας και των τραπεζών», προειδοποίησε σχετικά.

Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη αφενός να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες δεν συμπεριφέρονται με τρόπο ετσιθελικό, αλλά κάνουν σοβαρές προσπάθειες για αναδιαρθρώσεις προτού προχωρήσουν σε εκποιήσεις. Αφετέρου, όμως, είπε ο κ. Αγκαστινιώτης, πιθανόν αυτές οι νομοθεσίες να είναι ακραίες και να θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα.