ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕΒΕ κ. ΜΑΡΙΟΥ ΤΣΙΑΚΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Έντιμε κύριε Υπουργέ,
Αγαπητοί συνδιοργανωτές της Εκπαιδευτικής Έκθεσης,
Φίλες και φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης,

Η Εκπαιδευτική Έκθεση, αποτελεί ένα γεγονός με ιδιαίτερη σημασία καθώς η παιδεία είναι μέσα στις προτεραιότητες μας, ενώ ο κλάδος της εκπαίδευσης παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές για την οικονομία μας.

Το ΚΕΒΕ είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχει και φέτος στη διοργάνωση της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» 2019.

Η Έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στις 15 Φεβρουαρίου θα δώσει την ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και σε άλλους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Λειτουργεί επίσης ως κόμβος, μέσω της οποίας τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν υποψήφιους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Η Έκθεση  έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και λειτουργεί  με στόχο να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως εκπαιδευτικό κέντρο με πλήρως καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό και πλούσια επιστημονική και ερευνητική εργασία. Λειτουργεί επίσης υποστηρικτικά στην όλη προσπάθεια προώθησης της χώρας μας ως ένα διεθνές κέντρο προσφοράς ανώτερης εκπαίδευσης.

Όπως καταδεικνύουν και οι διάφορες έρευνες που διενεργούνται, η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό σπουδών για τους φοιτητές καθώς συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Οι ξένοι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιούν στην Κύπρο υψηλού επιπέδου σπουδές σε αγγλόφωνα πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών, να ζουν και να σπουδάζουν σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον μιας χώρας της ΕΕ, με υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υποδομές και προσιτό κόστος.

Φέτος στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 150 Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ελβετία, Τσεχία, Ολλανδία, Σλοβακία που θα παρέχουν πληροφορίες για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών τους, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές απασχόλησης και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Επίσης, και φέτος συμμετέχουν εταιρείες και οργανισμοί που προσφέρουν υπηρεσίες εξεύρεσης εργασίας, κάτι το οποίο θεωρούμε  ιδιαίτερα σημαντικό για τους φοιτητές μας.

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη συνεχή προώθηση του τομέα της εκπαίδευσης, η Κύπρος θα αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής.

Εύχομαι οι επισκέπτες να ανακαλύψουν αυτό που «θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν» μέσω της Έκθεσης και των πολλαπλών επιλογών που τους προσφέρει.

Ευελπιστούμε ότι μέσα από την σαφώς διευρυμένη συμμετοχή εκθετών, τόσο σε αριθμό όσο και σε εύρος θεματολογίας και επιλογών συμβάλλουμε στην καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των υποψηφίων φοιτητών.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους εκθέτες και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ Κώστα Χαμπιαούρη για τη στήριξη του προς την Έκθεση, καθώς και στους άλλους δύο συνδιοργανωτές την ΟΕΒ και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου για την αγαστή συνεργασία τους.

Σας ευχαριστώ πολύ