Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία επανέρχεται και για το 2015 το ποσοστό έκπτωσης στο 15% για όσους θα αποπληρώσουν έγκαιρα το φόρο ακίνητης περιουσίας.

Η απόφαση αυτή ικανοποιεί το ΚΕΒΕ, το οποίο με δημόσια παρέμβαση του διαφώνησε με την αρχική ρύθμιση για να μειωθεί στο 10% το 2015 η έκπτωση για όσους καταβάλουν έγκαιρα το φόρο ακινήτων

Με την απόφαση αυτή δημιουργείται και πάλι ουσιαστικό κίνητρο στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να καταβάλουν έγκαιρα τους φόρους τους, επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι και διευκολύνεται η εισπρακτικότητα των φόρων ενισχύοντας παράλληλα και τα δημόσια ταμεία.

Επίσης, το ΚΕΒΕ χαιρετίζει και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποια παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία κατά την οποία δικαιούται κάποιος να λάβει έκπτωση.

Σημειώνεται ότι η σχετική έκπτωση αυξάνεται απο 10% σε 15% για πληρωμές που θα γίνουν στα ταμεία, ενώ για πληρωμές που θα γίνουν μέσω διαδικτύου ή και τραπεζών στην ίδια περίοδο, η αύξηση αυτή θα αυξηθεί στο 17,5% ως μέτρο προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το ΚΕΒΕ καλεί τη Βουλή όπως εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.