Δύο επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό πραγματοποιεί το ΚΕΒΕ αυτή την εβδομάδα στα πλαίσια των προσπαθειών του για προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων της Κύπρου.

Η πρώτη αποστολή του ΚΕΒΕ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και τον Κύπρο-Βρετανικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο στο Λονδίνο μεταξύ 6-8 Νοεμβρίου.
Σκοπός είναι η ευρύτερη προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου και η ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών των δυο

χωρών. Στις 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί επίσημο δείπνο με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη. Στο δείπνο θα λάβουν μέρος πέραν των 20 Κύπριων και 90 Βρετανών επιχειρηματιών.

Επόμενος σταθμός του ΚΕΒΕ είναι το Χονγκ Κονγκ όπου διοργανώνεται επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ σε συνεργασία με τον Κύπρο-Κινέζικο Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στις 8-11 Νοεμβρίου με στόχο την προώθηση των επενδύσεων και της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Της αποστολής θα ηγηθεί ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλείδης. Το υπουργείο θα εκπροσωπηθεί από το Γενικό Διευθυντή κ. Στέλιο Χειμώνα. Στο φόρουμ θα λάβουν μέρος 18 εταιρείες.