–  Μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές για προώθηση επενδύσεων

Δυναμική παρουσία στο εξωτερικό θα έχει τις επόμενες μέρες το ΚΕΒΕ στα πλαίσια της προσπάθειας του για προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων της Κύπρου.

Πρώτος σταθμός των επιχειρηματικών αποστολών του Επιμελητηρίου θα είναι ο Λίβανος στα πλαίσια και της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στις 13 – 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΒΕ διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Λιβάνου Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Βηρυτό με σκοπό την ευρύτερη προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και του Λιβάνου.

Η επιχειρηματική αποστολή του ΚΕΒΕ, θα αποτελείται από 67 εταιρείες και 90 άτομα από τους τομείς της ενέργειας, των υπηρεσιών, του εμπορίου, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας. Στο Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου θα γίνει παρουσίαση της Κύπρου ως Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Κέντρο.

Επόμενος σταθμός του ΚΕΒΕ θα είναι η Μόσχα, όπου διοργανώνεται σεμινάριο στο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με στόχο την προώθηση των επενδύσεων και της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Το σεμινάριο στη Μόσχα που διοργανώνει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τον Κύπρο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και θα λάβουν μέρος 18 εταιρείες.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας και ειδικότερα στους τομείς των υπηρεσιών, των επενδύσεων, της κτηματαγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών, των νομικών υπηρεσιών, του τουρισμού, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ναυτιλίας.