Το ΚΕΒΕ, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Κυπρο-Κινέζικος Επιχειρηματικός Σύνδεσμος και ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), οργανώνουν από 25-29/5/2015 Σεμινάρια στη Σαγκάη και Ναντζίγκ για προώθηση της Κύπρου σαν Διεθνές Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Κέντρο.

Στα Σεμινάρια συμμετέχουν 20 κυπριακές εταιρείες αντιπροσωπεύοντας ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων όπως λογιστές, δικηγόροι, τραπεζικοί, καθώς και εταιρείες ανάπτυξης γης.

Η Κίνα αναμφίβολα αποτελεί μια τεράστια αγορά για την Κύπρο, με τεράστιες προοπτικές τόσο για επενδύσεις όσο για απόκτηση ιθαγένειας, από Κινέζους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα Σεμινάρια αυτά του ΚΕΒΕ που πραγματοποιούνται μετά την πλήρη απελευθέρωση όλων των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων; αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, γιατί μεταφέρεται το μήνυμα στους Κινέζους Επενδυτές ότι δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στη μεταφορά κεφαλαίων από Κύπρο στην Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της επιλογής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΒΕ και ο Κυπρο-Κινέζικος Επιχειρηματικός Σύνδεσμος οργανώνουν παρόμοια Σεμινάρια από το 2005, γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι μόνο με την συλλογική προβολή της Κύπρου σε χώρες του εξωτερικού, μπορεί η Κύπρος να καθιερωθεί σαν ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Μέσα στα πλαίσια αυτά το ΚΕΒE σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, διοργανώνουν πέραν των 15 αποστολών ετησίως σε αντίστοιχες χώρες.