 Μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στη Μουμπάι και το Νέο Δελχί

 Συμμετοχή 34 επιχειρήσεων από όλους τους τομείς της οικονομίας

Αποστολή με επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας της Κύπρου αναχωρεί σήμερα για την Ινδία με σκοπό την ευρύτερη προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων των δυο χωρών.

Η επιχειρηματική αποστολή που συνδιοργανώνεται από το ΚΕΒΕ, το Υπουργείο, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το CIPA, και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Ινδίας, γίνεται στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής στη Μουμπάι και το Νέο Δελχί θα γίνει παρουσίαση της Κύπρου ως Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Κέντρο και οι αρμόδιοι φορείς θα παρουσιάσουν τις προοπτικές επιχειρηματικών συνεργασιών της Κύπρου με την Ινδία σε διάφορους τομείς.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στο χαιρετισμό του θα παρουσιάσει την πρόοδο της Κύπρου τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά, ενώ ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης στη δική του ομιλία θα επισημάνει τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στα ενεργειακά.

Από τη μεριά του ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης στο επιχειρηματικό Φόρουμ θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις για την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Επιπλέον, στο επιχειρηματικό Φόρουμ στην Ινδία θα παρουσιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς της περιβαλλοντικής και αγροτικής ανάπτυξης από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη.

Στην επιχειρηματική αποστολή που ηγείται ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης λαμβάνουν μέρος 34 επιχειρήσεις δίνοντας το παρόν τους συνολικά 60 άτομα.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει το ΚΕΒΕ, προέρχονται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον τομέα των επενδύσεων, τον τουριστικό τομέα, τον τομέα κατασκευών, αλλά και λογιστικά και δικηγορικά γραφεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής την Τετάρτη 26 Απριλίου θα διεξαχθεί το επιχειρηματικό Φόρουμ στη Μουμπάι με τίτλο «Μια νέα εποχή για τις επιχειρηματικές συνεργασίες της Κύπρου και της Ινδίας», ενώ την Πέμπτη 27 Απριλίου θα διεξαχθεί το επιχειρηματικό φόρουμ στο Νέο Δελχί με τίτλο «Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας της Κύπρου με την Ινδία».