Πραγματοποιείται η 90η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), το οποίο συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια πλούσιας δράσης και προσφοράς στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο της Κύπρου.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Ένα πακέτο εισηγήσεων, τόσο για τα δημόσια οικονομικά, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα θα προτείνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φειδίας Πηλείδης, ο οποίος θα αναφερθεί τόσο την παρούσα φάση της οικονομίας μας, όσο και στις προοπτικές της. Στην ομιλία του ο κ. Πηλείδης θα κάνει αναφορά στο τοπικό και διεθνές πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον, αλλά κυρίως θα δώσει έμφαση στα θέματα της κυπριακής οικονομίας και στα προβλήματα που ταλανίζουν την πραγματική οικονομία.

Με σύνθημα «Οικονομία, η επόμενη μέρα. Προκλήσεις – Αλλαγές», ο κ. Πηλείδης θα παρουσιάσει τις θέσεις αλλά και τις εισηγήσεις του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου η Κύπρος να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πηλείδης αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου του ΚΕΒΕ, έχοντας συμπληρώσει δύο θητείες. Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Προέδρου και των 5 αντιπροέδρων του ΚΕΒΕ.

Τη γενική συνέλευση του ΚΕΒΕ θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για επανεκκίνηση και ανάκαμψη της οικονομίας.

Στη συνέλευση του ΚΕΒΕ θα παραστούν αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων, Υπουργοί, βουλευτές, ξένοι πρεσβευτές, δήμαρχοι, ανώτατα στελέχη της δημόσιας υπηρεσίας και πολλοί επιχειρηματίες μέλη του ΚΕΒΕ.