Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Ηλία Φωτόπουλο είχε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Φωτόπουλος συνεχάρη το νέο ΔΣ για την ανάληψη των καθηκόντων του και επανέλαβε ότι η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο δίνει μεγάλη σημασία στη δράση και το έργο του Συνδέσμου.

Ακόμα ο κ. Πρέσβης ανάφερε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας, τις οποίες ο Σύνδεσμος μπορεί να βοηθήσει για να τύχουν αξιοποίησης. Ενδεικτικά ανάφερε τους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των ακινήτων, των επενδύσεων, κλπ.

Από την πλευρά του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Πρεσβεία και τα στελέχη της για τη στήριξη στις δραστηριότητες του Συνδέσμου, ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τα νέα σχέδια, με σκοπό την προώθηση και διεύρυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Χαρακτηριστικά ανάφερε την πρόθεση του Συνδέσμου για επισκέψεις στην Αθήνα για συναντήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στη βόρεια Ελλάδα για επαφές μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ακόμα οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο Σύνδεσμος θα πρέπει να συνεχίσει την έντονη δράση του για ανάδειξη των κυπριακών και Ελλαδικών προϊόντων στις δύο αγορές, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να αξιοποιηθεί και ο πολιτισμός, ως τομέας που μπορεί να φέρει τις δύο οικονομίες πιο κοντά.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Πρέσβη, το ΔΣ του Συνδέσμου συζήτησε διάφορα τρέχοντα θέματα και έλαβε την απόφαση για τη διοργάνωση τον ερχόμενο Χειμώνα μιας πολιτιστικής βραδιάς Κύπρου – Ελλάδας που θα γίνει στη Λευκωσία.