Συμφωνία επί θεμάτων αρχής με τα κόμματα σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαπιστώνει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στην Εζεκία Παπαϊωάννου.

Από πλευράς του ο κ. Κυπριανού δήλωσε, μετά τη συνάντηση, πως υπάρχει ταυτότητα προσέγγισης σε σειρά ζητημάτων αρχής, ωστόσο σε κάποια ζητήματα αρχής θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση. Το ΑΚΕΛ, είπε, θα δώσει τις δικές του προτάσεις.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία επί θεμάτων αρχής, όπως για παράδειγμα στο θέμα της δια νόμου συμπλεγματοποίησης, “δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλα θέματα”.

“Αυτό είναι σαν βάση κατ` εμάς. Μέσα από τη συμπλεγματοποίηση θα υπάρξουν συνέργειες, εξοικονομήσεις, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον κόσμο με χαμηλότερα έξοδα. Θα καλείται, δηλαδή, ο πολίτης να πληρώνει λιγότερα για να απολαμβάνει περισσότερα” είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως “είμαστε σε καλό δρόμο” για να προσθέσει πως “χρειάζεται να επεξεργαστούμε κάποια ζητήματα περαιτέρω για να δούμε κατά πόσον υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας συμφωνίας γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα”.