Θλίψη και προβληματισμό για τις παλινδρομήσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων όσον αφορά την έγκριση κονδυλίων για τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και το σταύρωμα κονδυλίων σε άλλα σημαντικά θέματα όπως την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων στα πλαίσια του ΓεΣΥ, της συμμετοχής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε Εκθέσεις, συνεδρίες και σεμινάρια εκφράζει το ΚΕΒΕ.

Το Επιμελητήριο διαφωνεί κάθετα με την συγκεκριμένη προσέγγιση της Βουλής καθώς διακρίνει την ατολμία και τη φοβία του Σώματος να προχωρήσει με τον πραγματικό εκσυγχρονισμό των ημικρατικών οργανισμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και η επιβίωσή τους προς όφελος της κοινωνίας συνολικά.

Το ΚΕΒΕ, διαπιστώνει μια γενικότερη τάση για καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και επιστροφή στις κακές συμπεριφορές του παρελθόντος, τις οποίες ο λαός πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική βούληση από όλους για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για εκσυγχρονισμό του κράτους. Αντ’ αυτού, η Βουλή όπως απέδειξε κατά την συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού επιλέγοντας το λαϊκισμό, υπέκυψε για ακόμα μια φορά στις απαιτήσεις συγκεκριμένων οργανωμένων συνόλων οι οποίες μόνο προς τα πίσω μας οδηγούν.

Το ΚΕΒΕ ζητά επιτακτικά να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων μεταξύ των οποίων και οι αποκρατικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών οι οποίες κρίνονται επιτακτικές. Η αποκοπή και δέσμευση κονδυλίων που σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στο κράτος περιλαμβανομένων και διεκδικήσεων σε αποζημιώσεις από επηρεαζόμενους συμβούλους, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία ιδιωτικοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων.