Σημαντικές επαφές με αρμόδιους του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας, είχε στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Ο κ. Ιωσήφ ήταν επίσημα προσκεκλημένος στην τελετή των εγκαινίων της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια αυτά συναντήθηκε με κρατικούς φορείς, με προέδρους Επιμελητηρίων της Ελλάδας καθώς και με επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας.

Ειδικότερα κατά την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο κ. Ιωσήφ :
– Παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ στην οποία μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η Πρωθυπουργός κα Βασιλική Θάνου.
– Παρευρέθηκε στα εγκαίνια των περιπτέρων του Επαγγελματικού καθώς και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στο χώρο της έκθεσης.
– Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.
– Είχε συνάντηση με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
– Επισκέφθηκε το περίπτερο της Κύπρου στη ΔΕΘ και συναντήθηκε με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Κύπρου κ. Ιωσήφ Κυπραίο καθώς και το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΘ.

Στις επαφές και συναντήσεις του ο κ. Ιωσήφ αναφέρθηκε στους στόχους του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας και επανέλαβε την πάγια θέση του για ανάληψη πρωτοβουλιών με απώτερο σκοπό τη διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, ενημέρωσε τους αρμοδίους των Επιμελητηρίων της Ελλάδας για την πρόθεση του Συνδέσμου να οργανώσει μια αποστολή στη βόρειο Ελλάδα, με σκοπό να διερευνηθεί το τοπίο για ενδεχόμενες νέες συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι της Ελλάδας εξέφρασαν την ετοιμότητα τους για κάθε είδους συνεργασία με το Σύνδεσμο και την Κύπρο.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου -Ελλάδας θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για υλοποίηση των όσων συζήτησε ο κ. Ιωσήφ στη Θεσσαλονίκη.