Στα πλαίσια της επίσκεψης της Υπουργού Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Δρ. Σαχάρ Νασρ, διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου στη Λευκωσία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ, του Κύπρο-Αιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτυξιακών Έργων, του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων, κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών. Επίσης, έγιναν παρουσιάσεις κυπριακών και αιγυπτιακών αναπτυξιακών έργων, καθώς και επενδυτικών ευκαιριών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης υπογράφηκε ανανεωμένο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΒΕ και του Συνδέσμου Αιγύπτιων Επιχειρηματιών. Το πρωτόκολλο υπέγραψε εκ μέρους του ΚΕΒΕ ο Πρόεδρος κ. Φειδίας Πηλείδης και εκ μέρους του Αιγυπτιακού Συνδέσμου Επιχειρηματιών ο κ. Mostafa Ibrahim.

Η Αιγύπτια Υπουργός επισκέφθηκε την Κύπρο με αφορμή τη 2η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κύπρου – Αιγύπτου, όπου υπέγραψε σειρά συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας, με τον Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Μεταφορών κ. Μάριο Δημητριάδη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις πολύ καλές πολιτικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών.