Την ικανοποίησή του για την αμοιβαία επωφελή συνεργασία που είχε στον τουριστικό κλάδο ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας τα τελευταία χρόνια, εκφράζει σε άρθρο του στο νέο τεύχος του περιοδικού «Ξενοδόχος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας διαπιστώσαμε πρόθεση αλλά και πράξεις από το κράτος για στενή συνεργασία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους ανθρώπους και τις εταιρείες που έχουν και τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία στον τομέα τους. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα θετικό», τονίζει ο κ. Λοϊζίδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων, σημειώνει επίσης ότι προσβλέπει και σε άριστη συνεργασία με τον υφυπουργό Τουρισμού, δηλώνοντας ότι «ο ΠΑΣΥΞΕ θα είναι ένας μόνιμος και εποικοδομητικός συνεργάτης του». Ο Χάρης Λοΐζίδης στο άρθρο κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό και ξενοδοχειακό τομέα να εντείνουν τις προσπάθειές τους «ενεργώντας με σύνεση και αυτοσυγκράτηση, θεωρώντας ότι αν καταφέρουμε να πετύχουμε οι φετινές μας τουριστικές αφίξεις να είναι κοντά στο περσινό επίπεδο ρεκόρ, τότε θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι».

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ξενοδόχος» υπάρχει επίσης εκτενής αναφορά στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδόχων, η οποία έγινε στα τέλη Ιουνίου, καθώς και στην Ετήσια Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, για την περίοδο Μαΐου 2018-Μαΐου 2019. Σε άλλες ειδήσεις και ρεπορτάζ υπάρχουν αναφορές στα θέματα της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου, νέα των επαρχιακών συνδέσμων του ΠΑΣΥΞΕ, για τις εξελίξεις στον τουρισμό κρουαζιέρας κλπ.