Συγκινητική σύναξη μελών και φίλων ΕΒΕΑ στη Λάρνακα

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε συγκέντρωση των μελών και φίλων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) που δραστηριοποιούνται στη πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Στην συνάντηση, που έγινε στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, παρευρέθηκαν πολλά από τα μέλη, τα οποία δραστηριοποιούνται στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας, όπως και πολλοί νέοι Αμμοχωστιανοί επιχειρηματίες.

Τη συνάντηση του ΕΒΕΑ τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι των δύο μεγάλων σωματείων της πόλης της Αμμοχώστου, κ.κ..Χρίστος Χατζηστεφάνου της Ανόρθωσης και Θουκής Θουκυδίδης της Νέας Σαλαμίνας, μέλη των Δ.Σ. των δύο ομάδων, βουλευτές, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου κ. Σταύρος Μαυρομμάτης και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Γιώργος Μαυρουδής.

Σε αυτήν τη ζεστή σύναξη των τόσων πολλών Αμμοχωστιανών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς, όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και να ανατρέξουν σε μνήμες από το κοινό τους παρελθόν.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία, αλλά και τη διαχρονική στήριξη τους προς το Επιμελητήριο Αμμοχώστου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, το ΕΒΕΑ είναι μέλος του (ΚΕΒΕ) και εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου, ελεύθερης και κατεχόμενης, από την ημέρα ίδρυσης του το 1952. Τόνισε ότι είναι καθήκον όλων των Αμμοχωστιανών, αλλά και του Κράτους να στηρίξουν το Επιμελητήριο της πόλης, όπως και τους αθλητικούς συλλόγους και φορείς της κατεχόμενης πόλης και επαρχίας Αμμοχώτσου, έτσι ώστε «να εμποδίσουμε τον αφανισμό και την αφομοίωση του προσφυγικού κόσμου που τόσο έκδηλα απειλείται από την παρέλευση πολλών χρόνων στην προσφυγιά».

Έγιναν αρκετές εισηγήσεις από τους παρευρισκόμενους για τον καλύτερο συντονισμό των οργανωμένων φορέων της πόλης και τον καταρτισμό σχεδίου δράσης, με κύριο στόχο την προάσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων όλων των Αμμοχωστιανών, αλλά και για τη διατήρηση της Αμμοχωστιανής ταυτότητας, η οποία δυστυχώς διαβάλλεται εκ των έξω αλλά και εκ των έσω.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ τίμησε τα προσφυγικά σωματεία της πόληςπου αγωνίζονταν στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας, της Ανόρθωσης επ’ ευκαιρία της 60ης επετείου από την ανατίναξη του σωματείου στην Αμμόχωστο και της Νέας Σαλαμίνας για τα 70 χρόνια ζωής της.

Το ΕΒΕΑ, είπε ο κ. Παπαθωμάς, το φέραμε μαζί μας όταν φύγαμε από την Αμμόχωστο το 1974 και αδημονούμε να το πάρουμε πίσω στην πόλη μας, με την επιστροφή μας!