Στα πλαίσια της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ινδίας κ. M.J. Akbar, το ΚΕΒΕ, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ινδίας και η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας διοργάνωσαν την Πέμπτη 30 Απριλίου 2017 στo Μέγαρο ΚΕΒΕ στη Λευκωσία θεματική εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Υφυπουργό κ. Akbar.

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Μία νέα εποχή στης επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και Ινδίας». Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος επιχειρηματίες-μέλη του ΚΕΒΕ και του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ινδίας, καθώς και κρατικοί αξιωματούχοι.

Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός τόνισε τις παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ινδίας σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, παρουσίασε τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς επιχειρηματικής και εμπορικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του τουρισμού, καθώς και στην αξιοποίηση της Κύπρου ως περιφερειακή βάση για Ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Ανδρέας Μάτσης, ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας κ. Ravi Bangar και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ινδίας κ. Μάριος Ανδρέου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ που διοργανώνει το ΚΕΒΕ μεταξύ 25 και 29 Απριλίου 2017, σε Νέο Δελχί και Μουμπάι, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ινδία.