Άκαιρη, εκβιαστική και ζημιογόνα για την οικονομία, χαρακτηρίζει το ΚΕΒΕ την εξαγγελθείσα τρίωρη στάση εργασίας των Συντεχνιών ΟΗΟ – ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, που αντιδρούν στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών για μισθολογικές αυξήσεις στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού.

Το θέμα συζήτησε σε σημερινή συνεδρία της η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ, τα οποία καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τις αποφάσεις των δύο Συντεχνιών.

Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι οι πρακτικές αυτές είναι οι ίδιες με αυτές που οδήγησαν πριν λίγα χρόνια την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Οι εκβιαστικές πρακτικές του παρελθόντος, τονίζει, δεν έχουν θέση σήμερα, όπου η οικονομία μόλις ανέκαμψε από μια πολύχρονη και καταστροφική κρίση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ καλεί τις δύο Συντεχνίες να ακυρώσουν τη εξαγγελθείσα παράνομη στάση εργασίας καθ’ ότι αυτή παραβιάζει τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων που ρυθμίζει τον τρόπο διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών. Προσφυγή σε απεργιακά μέτρα δικαιολογείται μόνο όταν το Υπουργείο Εργασίας κηρύξει τη διαφορά σε αδιέξοδο.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι και στο παρελθόν τάξεις προνομιούχων υπαλλήλων επιδιώκουν βελτίωση της οικονομικής τους θέσης σε βάρος των υπόλοιπων εργαζομένων.

Τέλος, το ΚΕΒΕ προειδοποιεί ότι θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο, σε όσους με ανεύθυνες συμπεριφορές, επιχειρήσουν να απειλήσουν την πορεία της οικονομίας μας.