Στη Μαρίνα Λεμεσού συνεδρίασε ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Στην εντυπωσιακή και υπερσύγχρονη Μαρίνα Λεμεσού συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιου του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι προσπάθειες υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων, προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά και απλοποίησης των διαδικασιών με στόχο βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε ότι «η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι ένας κρίσιμος εθνικός στόχος, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την κινητοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα: Με την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, την προσέλκυση νέων εγχώριων και ξένων επενδύσεων και την ανάληψη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε τομείς οι οποίοι αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα της χώρας και παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία».

Πρόσθεσε πως «η αδειοδότηση και υλοποίηση των 25 μεγάλων αναπτυξιακών έργων που προωθούνται από τα μέλη του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που πλήττει τον τόπο. Τα έργα αυτά μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών με άμεσες επιπτώσεις στην αναζωογόνηση της κυπριακής οικονομίας, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η εισροή φορολογικών εσόδων για το κράτος».

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, μέλος του ΚΕΒΕ, αντιπροσωπεύει 25 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Τα μέλη του προέρχονται από όλο το φάσμα της οικονομίας, εκπροσωπώντας, συνολικά, έργα αξίας πέραν των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στα έργα αυτά, αρκετά από τα οποία διαθέτουν επαρκές επίπεδο ωριμότητας που επιτρέπει την ολοκλήρωσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνονται γήπεδα γκολφ, μαρίνες, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, κέντρα υγείας και ευεξίας, πολυθεματικά πάρκα, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, οργανωμένα αθλητικά κέντρα, σχολεία και πανεπιστήμια, εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις και άλλα.