Με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah el-Sisi στην Κύπρο το ΚΕΒΕ διοργανώνει Επιχειρηματικό Φόρουμ τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία.

Στο Φόρουμ θα παραστούν και θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah
el-Sisi και θα συμμετέχουν κρατικοί αξιωματούχοι των δυο χωρών. Το φόρουμ διεξάγεται στα πλαίσια των προσπαθειών του ΚΕΒΕ για προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο .

Το ΚΕΒΕ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση και εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου με αμοιβαία οφέλη της μεταξύ τους συνεργασίας στο τομέα της Eνέργειας, του Εμπορίου, του Τουρισμού, της Nαυτιλίας, των Επενδύσεων και γενικά όλων των τομέων της οικονομίας που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δυο φίλων χωρών.

Παρά το γεγονός ότι κατά τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζεται μια πτώση στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο μεταξύ των δυο χωρών, εντούτοις οι προοπτικές για ανάκαμψη παραμένουν ευοίωνες λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου- Αιγύπτου το διάστημα αυτό βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες φάσεις στην ιστορία τους.

Ειδικά στον τομέα του τουρισμού υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων και κρουαζιέρας και της θαλάσσιας σύνδεσης για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου και το Επιχειρηματικό Φόρουμ θα ενισχύσει την πιο πάνω προσπάθεια και θα διανοίξουν νέες προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας μεταξύ των δυο χωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο Φόρουμ μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Υπηρεσιών και Εμπορίου του ΚΕΒΕ στο τηλ. 22889890