Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιχειρηματική Αποστολή στην Νότιο Αφρική στην οποία συμμετείχαν 30 Κυπριακές Επιχειρήσεις, στελέχη του ΚΕΒΕ και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

H επιχειρηματική αποστολή που συνδιοργανώθηκε από τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Νοτίου Αφρικής, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού πραγματοποιήθηκε, μεταξύ 11 και 18 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου των δυο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα το Φόρουμ διεξήχθη στο Γιοχάνεσμπουργκ στις 13 Σεπτεμβρίου και στο Κέιπ Τάουν στις 15 Σεπτεμβρίου με συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του CIPA, του CIFA, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και 30 κυπριακών επιχειρήσεων. Στο φόρουμ παρευρέθηκαν πέραν των 100 Νοτιοαφρικανικών επιχειρήσεων οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ έγινε παρουσίαση της Κύπρου σαν Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Κέντρο με έμφαση στα επενδυτικά ταμεία. Ακόμη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη των συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή έχοντας την Κύπρο ως βάση.

Το ΚΕΒΕ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλη την Κυπριακή Αποστολή, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και κυρίως του χορηγούς των φόρουμ KPMG, CPM, Deloitte, InvestCor, K. Treppides & Co Ltd, και L. Papaphilippou LLC.

Ο θεσμός των εμπορικών αποστολών συνεχίζεται για το 2016 με αποστολές στο Κουβέιτ, στην Πολωνία, το Λονδίνο, την Κίνα και τις Η.Π.Α.