Στη χθεσινή του συνεδρία το Συμβούλιο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Γεωργίας που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ εξέτασε μεταξύ άλλων και τις εξελίξεις που αφορούν την προτεινόμενη κατάργηση της θεώρησης εισόδου (βίζας) για Γεωργιανούς υπηκόους που επισκέπτονται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Γεωργίας τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της κατάργησης εισόδου και ζητά την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών αφού η Γεωργία πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΕΕ.

Η κατάργηση της θεώρησης εισόδου θα επενεργήσει αναμφίβολα υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων της Γεωργίας με τα κράτη μέλη της ΕΕ (περιλαμβανομένης φυσικά και της Κύπρου) με ιδιαίτερες θετικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία.

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Γεωργίας προσβλέπει στην κατάργηση της θεώρησης εισόδου, κάτι που θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και θα συμβάλει στην αύξηση των συνεργασιών και επενδύσεων μεταξύ των Κυπριακών και Γεωργιανών επιχειρήσεων.