Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους υπηρεσιών του Υπουργείου του , τον Γ.Δ του Υπουργείου και Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΒΕ Λάρνακας όπου παρακάθισε σε συνεδρία του Δ.Σ του Οργανισμού.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας ο κ. Υπουργός συζήτησε το θέμα του ενιαίου έργου Λιμανιού – Μαρίνας, του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας (Γ’, Δ’ Φάση), του δρόμου Κιτίου- Μαζωτού, της κατασκευής των Κυματοθραυστών στην παραλιακή Λάρνακας ( Πύλα, Ορόκλινη, Περβόλια, Κίτι, Μαζωτός), της αδειοδότησης του έργου Μαρίνας στον κόλπο Κιτίου, της χρήσης των Λιμανιών σύμφωνα με τις ενεργειακές ανάγκες, των χρεώσεων στο κάστρο Λάρνακας από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, των χρεώσεων των Λιμενικών δικαιωμάτων της Α.Λ.Κ κ.α.

Ο κ. Υπουργός ανάμεσα σ΄άλλα εξέφρασε τη βεβαιότητα για την έναρξη εργασιών για τον δρόμο Κιτίου – Μαζωτού, μέχρι το καλοκαίρι του 2015, όπως και για την ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Αρτέμιδος, Γρίβα Διγενή και του χώρου στάθμευσης λεωφορείων παρά τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Για το θέμα του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και των κυματοθραυστών, παρ΄ όλα τα προβλήματα στον κρατικό προϋπολογισμό θα αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα. Όσο αφορά το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας και την πρόταση της Κοινοπραξίας (Αυγ. 2014), αυτή εξετάζεται και σύντομα θα δοθεί απάντηση.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε το Δ.Σ του ΕΒΕ Λάρνακας για την πρόθεση του όπως συνεργαστεί με το Επιμελητήριο της Λάρνακας και εισηγήθηκε συχνότερη επαφή και συνεργασία. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης ειδικότερα κάτω από αυτές τις συνθήκες οικονομικής κρίσης και δεσμεύτηκε όπως εξετάσει κάθε θέμα το οποίο έχει τεθεί από το Επιμελητήριο Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Όθωνας Θεοδούλου ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου, τόσο για την επίσκεψη τους , όσο και για τη συνεργασία τους με τα Επιμελητήρια. Ο κ. Θεοδούλου επεσήμανε τη σημασία των έργων τα οποία έθεσε το Επιμελητήριο ενώπιον του κ. Υπουργού, με προεξάρχον το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας και ζήτησε όπως αυτά εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή και με προσήλωση στην αναγκαιότητα για αναπτυξιακή πορεία στην οικονομία μας.