Ενώπιον της ΕΤΥΚ βρίσκονται οι σχεδιασμοί της Τράπεζας Κύπρου για τη μείωση του προσωπικού, δήλωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του συγκροτήματος Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

Όπως τόνισε δεν θα παρουσιαστεί παρόμοιο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης όπως αυτό της Άλφα Τράπεζας.

«Δεν θα υπάρξει σχέδιο σαν αυτό της Άλφα. Έχουμε θέσει τους σχεδιασμούς μας ενώπιον των εκπροσώπων της συντεχνίας (ΕΤΥΚ) και έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο το οποίο πιστεύουμε ότι είναι λογικό. (Το σχέδιο) της Άλφα τράπεζας ήταν γι` αυτήν, όχι για μας», ανέφερε ο κ. Χούρικαν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο εκδήλωσης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Σε ερώτηση για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, ο κ. Χούρικαν είπε η διατήρηση των εσόδων και η λειτουργία μιας τράπεζας σε δύσκολους καιρούς με βελτιωμένο λειτουργικό κόστος, με ασφάλεια και με αυξημένη αξία για τους μετόχους «σημαίνει ότι υπάρχουν επιλογές που πρέπει να γίνουν για τον αριθμό του προσωπικού».

«Ξεκινήσαμε προτείνοντας μείωση προσωπικού μέσω ενός αξιοπρεπούς σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης που δεν έχει επιφέρει αποτελέσματα και ως εκ τούτου κοιτάζουμε όλους τους άλλους μηχανισμούς για να διασφαλίσουμε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να έχει αξία, θα είναι ασφαλής και ένα καλό μέρος εργασίας για τους υπαλλήλους που θα παραμείνουν μαζί μας», είπε.