Με πρωτοβουλίες του ΚΕΒΕ ενισχύονται και διευρύνονται οι εμπορο-οικονομικές σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου.

Πιο συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στo ΚΕΒΕ στη Λευκωσία με την ευκαιρία της επίσκεψης πολυμελούς Αιγυπτιακής αποστολής στην Κύπρο, συζητήθηκαν τα δεδομένα των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και εξετάστηκαν οι τρόποι για βελτίωση τους.

Σε χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, αναφέρθηκε στη πολύ στενή και φιλική εμπορική σχέση των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς των υδρογονανθράκων και της κτηματαγοράς, τονίζοντας παράλληλα τις προοπτικές για συνεργασία και σε νέους κλάδους. Τόνισε το σημαντικό ρόλο των δύο χωρών στη περιοχή της Ανατολικής μεσογείου υπερθεματίζοντας τη σημαντικότητα της δημιουργίας της νέα διώρυγας του Σουέζ για το τομέα της ναυτιλίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο νέος Πρέσβης της Αιγύπτου Hussein Abdelkarim Pantaway Mubarak.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΒΕ και της Ομοσπονδίας των Επιμελητηρίων της Αιγύπτου, και του ΕΒΕ Λεμεσού με το Επιμελητήριο της Ισμαηλία, με βάση τα οποία θα προωθηθούν και θα αναπτυχτούν περαιτέρω οι εμπορικές και γενικότερα επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Αιγυπτιακών εταιρειών και Κυπρίων επιχειρηματιών.