Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση του 2ου κύκλου του Δικοινοτικού Σχεδίου Πρακτικής Άσκησης Νέων Ανέργων Επαγγελματιών στην Ε/Κ και Τ/Κ Κοινότητα. Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται στα πλαίσια του έργου “Leading by Example”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ‘Πρόγραμμα Civil Society in Action IV’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ υλοποιείται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (ΚΤΤΟ).

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η επικεφαλής του γραφείου «Κοινωνία των Πολιτών» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, ενώ εκπρόσωποι των δύο Επιμελητηρίων παρουσίασαν το σχέδιο της Πρακτικής Άσκησης Νέων Ανέργων Επαγγελματιών στην Ε/Κ και Τ/Κ κοινότητα δίνοντας έμφαση στις ομάδες στόχου, νέους άνεργους επαγγελματίες και εργοδότες (οργανισμούς) οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα. Παράλληλα, άτομα και εταιρείες που επωφελήθηκαν από τον 1ο κύκλο του σχεδίου μίλησαν για τη δική τους εμπειρία.

Το εν λόγω σχέδιο θα αποβεί προς όφελος 8 Ελληνοκυπρίων και 8 Τουρκοκυπρίων ασκούμενων καθώς και ενός μέγιστου αριθμού 16 εταιρειών/οργανισμών και στις δύο κοινότητες κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2017. Περιλαμβάνει τρεις συνεχόμενους μήνες πρακτικής άσκησης για κάθε νέο με μηνιαίο επίδομα €500. Το πρόγραμμα επαγγελματικής πρακτικής άσκησης στόχο έχει να προσφέρει στους Κύπριους νέους μεταξύ 20-35 ετών εργασιακή εμπειρία στην αντίστοιχη κοινότητα, με αποτέλεσμα την απόκτηση πολύτιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, όπως και άριστη γνώση του εργασιακού και πολιτισμικού περιβάλλοντος στην αντίστοιχη κοινότητα.

Το σχέδιο θα είναι ανοικτό για υποβολή αιτήσεων από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 – 5 Ιανουαρίου 2017. Η εν λόγω δράση χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το έργο “Leading by Example”, χωρίς κανένα κόστος για τους εργοδότες/ οργανισμούς οι οποίοι θα προσφέρουν τρίμηνη εργασία σε νέους ασκούμενους.

Τα έντυπα αιτήσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΚΕΒΕ www.ccci.org.cy, καθώς επίσης στο Facebook (κάντε like: Leading by Example Project). Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως τις συμπληρώσουν και τις υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ηλ. διεύθυνση: gvenizelou@ccci.org.cy. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την κα Μόνικα Ανδρέου στο ΚΕΒΕ, τηλ. 22889840.