Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο σας προσκαλούν να καλύψετε την τελετή έναρξης του 2ου κύκλου του Δικοινοτικού Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Νέων Ανέργων Επαγγελματιών στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή Κοινότητα.

Μετά το τεράστιο ενδιαφέρον και επιτυχία του πρώτου κύκλου αυτού του σχεδίου πρακτικής άσκησης, τα δύο Επιμελητήρια αποφάσισαν όπως το επεκτείνουν. Το παρόν σχέδιο θα αποβεί προς όφελος 8 Ελληνοκυπρίων και 8 Τουρκοκυπρίων ασκούμενων, καθώς και ενός μέγιστου αριθμού 16 εταιρειών που θα φιλοξενήσουν τους νέους ανέργους στις δύο κοινότητες κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαϊου 2017. Περιλαμβάνει τρεις συνεχόμενους μήνες πρακτικής άσκησης για κάθε νέο, με μηνιαίο επίδομα €500. Το πρόγραμμα επαγγελματικής πρακτικής άσκησης στόχο έχει να προσφέρει στους Κύπριους νέους μεταξύ 20-35 ετών εργασιακή εμπειρία στην αντίστοιχη κοινότητα, με αποτέλεσμα την απόκτηση πολύτιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, όπως και άριστη γνώση του εργασιακού και πολιτισμικού περιβάλλοντος στην αντίστοιχη κοινότητα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Συνεργασίας, απέναντι από το Λήδρα Πάλας, ενώ θα διεξαχθεί στην Αγγλική. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από εκπροσώπους των δύο Επιμελητηρίων, ενώ άτομα και εταιρείες που επωφελήθηκαν από τον 1ο κύκλο του σχεδίου θα μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία.
Το Σχέδιο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος της «Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών σε Δράση IV”, ενώ η χρηματοδότηση της εν λόγω δράσης χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Έργο «Leading by Example», που υλοποιείται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Παρακαλείστε όπως επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, φ/δι κας Γεωργίας Βενιζέλου στο ΚΕΒΕ, τηλ.: 22889840, email: gvenizelou@ccci.org.cy.