Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο “Leading by Example” το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με επιτυχία έχει παραχθεί σειρά ταινιών μικρού μήκους με τίτλο “Cyprus: Our Island, Our Future” /«Κύπρος το Νησί μας το Μέλλον μας». Το έργο υλοποιήθηκε από κοινού από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα «Κυπριακή Κοινωνία σε Δράση ΙV». Η σειρά ταινιών μικρού μήκους καλύπτει πέντε συγκεκριμένες θεματικές που αφορούν την Εργοδότηση, τα Κοινά Έργα, τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό και την Επιχειρηματικότητα.

Οι ταινίες μικρού μήκους παρουσιάζουν εν συντομία επιτυχημένες περιπτώσεις δικοινοτικής συνεργασίας και μια αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον σε μια επανενωμένη Κύπρο, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης που αναμφισβήτητα θα αποβεί προς όφελος και των δύο κοινοτήτων στο νησί. Ταυτόχρονα αποδεικνύουν πως ο διάλογος, η εμπιστοσύνη και η συνεργασία σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να συμβάλουν στη όλη διαδικασία.

Η πρώτη προβολή των δικοινοτικών ταινιών μικρού μήκους πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2017, στο Σπίτι της Συνεργασίας, σηματοδοτώντας έτσι την ολοκλήρωση του έργου ‘Leading by Example’.

Οι ταινίες μικρού μήκους έχουν παραχθεί σε τρεις γλώσσες στην αγγλική, στην ελληνική και στην τουρκική ενώ έχουν αναρτηθεί στο YouTube στους εξής συνδέσμους:

Αγγλική έκδοση:

Ελληνική έκδοση:

Τουρκική έκδοση:

Επίσης, οι προαναφερόμενοι σύνδεσμοι έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του έργου ‘Leading by Example’ στο Facebook (https://www.facebook.com/Leading-by-Example-Project-450954565043159/).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μόνικα Ανδρέου, Λειτουργό ΚΕΒΕ, τηλ.: 22889840, ηλ. διεύθυνση: mandreou@ccci.org.cy.