Με σκοπό τη συνεργασία κυρίως στον τομέα της προβολής και της επικοινωνίας τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) συνομολόγησαν και υπέγραψαν σήμερα Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψε εκ μέρους του ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ Λάρκος Λάρκου και εκ μέρους του ΚΕΒΕ ο Γενικός Γραμματέας Μάριος Τσιακκής.

Μιλώντας αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ο κ. Λάρκου είπε πως το ΚΥΠΕ διατηρεί με το ΚΕΒΕ για πολλά χρόνια μια πολύ καλή συνεργασία, επωφελής και για τις δύο πλευρές, σημειώνοντας πως σήμερα οι δύο Οργανισμοί έδωσαν μια ακόμη ώθηση πάνω σε ζητήματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις τις τεχνολογικές, δημοσιογραφικές και επαγγελματικές.

“Εκ μέρους του ΔΣ του ΚΥΠΕ θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μας χαρά που είσαστε εδώ στα γραφεία μας για να υπογράψουμε αυτό το Πρωτόκολλο. Να ευχαριστήσω το ΚΕΒΕ που είχε και έχει τη θέληση για αυτή τη πολύ στενή συνεργασία με το ΚΥΠΕ και νομίζω ότι αυτού του τύπου συνεργασίες φέρνουν πρόοδο στο ΚΕΒΕ γιατί το ΚΥΠΕ αναλαμβάνει να κάνει σημαντικά πράγματα που στηρίζουν το ΚΕΒΕ, και το ΚΕΒΕ αναλαμβάνει να κάνει τις δικές ενέργειες σε σχέση με τη στήριξη του ΚΥΠΕ σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή δημοσιογράφων σε διεθνείς αποστολές που διοργανώνει”, είπε.

Ο κ. Λάρκου σημείωσε επίσης πως οι δύο Οργανισμοί έχουν έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό, κάτι που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά. “Το ΚΥΠΕ έχει μεγάλη δραστηριότητα στον εξωτερικό χώρο, συμμετέχοντας σε μια σειρά από Οργανισμούς και Διεθνείς Ενώσεις και συνεπώς ΚΥΠΕ και ΚΕΒΕ μπορούν και εκτός Κύπρου να κάνουν τη διαφορά”, είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιακκής εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή του αναβαθμισμένου Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΚΥΠΕ, το οποίο διευρύνει το φάσμα της συνεργασίας των δύο Οργανισμών. “Θεωρούμε το ΚΥΠΕ ένα πολύ αξιόλογο και έγκυρο μέσο ενημέρωσης των πολιτών για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο. Εμείς ως Επιμελητήριο δραστηριοποιούμαστε σε ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων πρωτίστως οικονομικού χαρακτήρα και θεωρούμε ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία με το ΚΥΠΕ αυτή η δουλειά θα μπορεί να παρουσιάζεται πιο σωστά, τεκμηριωμένα και έγκαιρα προς την κυπριακή κοινωνία”, είπε.

Αναφερόμενος στο κομμάτι της συνεργασίας της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό σε αποστολής που ηγείται σε κάποιες περιπτώσεις ο ίδιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Υπουργοί, ο κ. Τσιακκής είπε πως το ΚΕΒΕ θα φροντίσει εκεί και όπου το επιτρέπουν τα δεδομένα να συμμετέχει και το ΚΥΠΕ ώστε να υπάρχει μια πιο σωστή πληροφόρηση.

Απ` εκεί και πέρα, ο κ. Τσιακκής ανέφερε πως το ΚΕΒΕ δραστηριοποιείται και στην Κύπρο με διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν πολιτικών προσώπων και ξένων αρχηγών κρατών. “Και εκεί θα θέλουμε το ΚΥΠΕ να μας βοηθά στο να προβάλλουμε σωστά το έργο που γίνεται για να γνωρίζει και ο κόσμος τις προσπάθειες που καταβάλλει ο επιχειρηματικός κόσμος για την ανάπτυξη της χώρας”, είπε.