– Μπορούμε να απoκτήσουμε μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και να προβάλουμε την διαφορετικότητα των προϊόντων μας

«Στόχος μας παραμένει να προσφέρουμε ποιοτικά αναβαθμισμένες διακοπές κοντά στον άνθρωπο τον πολιτισμό και την φύση της Κύπρου και να κάνουμε τον συμμετοχικό τουρισμό πραγματικότητα.».

Αυτά τονίσθηκαν μεταξύ άλλων στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στις 29.10.15 στo «Ίδρυμα Κώστα και Ρίτας Σεβέρη» στη Λευκωσία.

Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ κυρία Αννίτα Δμητριάδου η οποία συνεχάρη το Σύνδεσμο για την προσφορά του στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλίδης τόνισε το σημαντικό ρόλο του Συνδέσμου στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παρευρέθηκαν επίσης εκτός από τα μέλη του Συνδέσμου παράγοντες του τουρισμού και γενικότερα του οικονομικού τομέα της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Μιχαηλίδης προέβη σε παρουσίαση του Συνδέσμου και των μελών του που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κυπριακή κουλτούρα, τα παραδοσιακά επαγγέλματα καθώς και με δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού αναπτύσσοντας διάφορες προτάσεις.

Στην ομιλία του ο Κύριος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την αναγκαιότητα συνεχούς αναβάθμισης του για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός. Στα πλαίσια αυτά ενδείκνυται η ουσιαστική αναβάθμιση των ειδικών μορφών τουρισμού επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την ποιοτική ανέλιξη του Κυπριακού τουρισμού καθώς και την ενίσχυση των αφίξεων, κυρίως κατά τους μήνες χαμηλής τουριστικής κινητικότητας, αμβλύνοντας με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα της εποχικότητας.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στη κυρία Κουλίτσα Στελάκη Δημητρίου για την συνολική προσφορά της στην ανάπτυξη του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων.