Με αισιοδοξία βαδίζει πλέον η ξενοδοχειακή βιομηχανία προς το Καλοκαίρι, καθώς τα μηνύματα από τη ρωσική αγορά είναι πολύ ενθαρρυντικά, με τις αρχικές προβλέψεις για μειώσεις των αφίξεων σε ποσοστό 25-30% να καταρρίπτονται και να φυσά ένας δυναμικός αέρας με την ενίσχυση από την αγγλική και γερμανική αγορά, που φαίνεται να παρουσιάζουν φέτος αυξητική τάση.

Αυτό δήλωσε, ο Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Βάσος Κοιλάνης, ο οποίος επεσήμανε πως “έχουν διαφοροποιηθεί οι καταστάσεις από ό,τι προβλέπαμε αρχές του χρόνου”.

Υπάρχει μια πιο θετική ανταπόκριση από τη ρωσική αγορά τις τελευταίες δυο-τρεις εβδομάδες και με τη σταθεροποίηση του ρουβλιού, σημείωσε, άρχισαν και κινούνται τα πράγματα πολύ θετικά και φαίνεται οι μειώσεις θα είναι πιο χαμηλές από ό,τι είχαμε προβλέψει.

Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι εκεί που λέγαμε για 25-30% μείωση θα κυμανθεί γύρω στο 15%, σημειώνοντας όμως ότι όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν αρχές Μαΐου, που είναι οι μεγάλες οι κρατήσεις και θα αρχίσουν οι Ρώσοι να έρχονται.

Ενδεικτικό της όλης αισιοδοξίας είναι ότι ο μεγαλύτερος ρωσικός ταξιδιωτικός πράκτορας που διακινεί τουρίστες προς την Κύπρο, ο “Biblio Globus” άρχισε να στέλλει αρκετές κρατήσεις στην Κύπρο.

Στην ιστοσελίδα του ο “Biblio Globus”, προς το παρόν για τον Απρίλιο 2015 έχει τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάτι που ευχαριστεί τους ξενοδόχους.

Σύμφωνα, με τον κ. Κοιλάνη, οι πτήσεις αυτές αναμένεται να αυξηθούν ανάλογα με τη ζήτηση και θα πραγματοποιούνται μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Εκτός από τα καλά νέα από τη ρωσική αγορά, η αγγλική αγορά πάει πάρα πολύ καλά, ενώ καλά μηνύματα και αυξήσεις παρουσιάζει και η γερμανική αγορά.