Το ΚΕΒΕ, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς του για διάνοιξη νέων δρόμων και προοπτικών για τις κυπριακές επιχειρήσεις, ανακοινώνει την ίδρυση του Κυπρο-Ιρανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, με απώτερο στόχο την προώθηση, επέκταση και ενθάρρυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Ιράν.

Ο Σύνδεσμος αριθμεί 74 ιδρυτικά μέλη και απαρτίζεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας. Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου εξελέγη ο κ. Μάριος Γρηγοριάδης.

Την Ιδρυτική Συνέλευση ακολούθησε εκδήλωση με τίτλο «Κύπρος – Ιράν: Ανοίγουν οι δρόμοι για επιχειρηματικές συνεργασίες», με κύριο ομιλητή τον Υφυπουργό Οικονομικών του Ιράν Δρ. Ali Askari. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Μάνθος Μαυρομμάτης, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Κυπρο-Ιρανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Μάριος Γρηγοριάδης και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 επιχειρηματίες, παρέστη επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο Κυπρο-Ιρανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος λειτουργεί κάτω από την αιγίδα του ΚΕΒΕ και η δράση του στηρίζεται από την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Κύπρο, καθώς και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να γίνουν Κυπριακές και Ιρανικές επιχειρήσεις. Για εγγραφή ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΒΕ (Αλέξανδρος Ιωαννίδης, email: aioannides@ccci.org.cy, τηλ: 22 889718).