Έντονες ανησυχίες εκφράζει ο επιχειρηματικός σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ειδική φορολογία της τάξης του 26% σε συναλλαγές με διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

Η απόφαση αυτή, τονίζει σε ανακοίνωση του ο σύνδεσμος, θα τορπιλίσει τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών, με άμεσες επιπτώσεις στις εμπορικές συναλλαγές τους.

Ο επιχειρηματικός σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας ζητά την εξαίρεση της Κύπρου απ’ αυτή τη νέα νομοθεσία και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

«Έχουν ήδη σταλεί σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας στην αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών της ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και στην πρόεδρο της βουλής των ελλήνων με τις οποίες ο σύνδεσμος ζητά την παρέμβαση τους για ανατροπή της δυσάρεστης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Έχει επίσης ζητήσει την παρέμβαση της πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, η οποία είναι και μέλος του συνδέσμου, για τις οποιεσδήποτε ενέργειες κρίνει σκόπιμες προς την ελληνική κυβέρνηση για διόρθωση της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί», αναφέρεται.

Σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και τα επιμελητήρια της Ελλάδας θα επιδιωχθεί όπως τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία για την Κύπρο.

Καταλήγοντας, ο σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας τονίζει ότι σε μια περίοδο όπου η οικονομική κρίση στις δύο χώρες έχει επιφέρει σοβαρά πλήγματα στις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, η νέα νομοθεσία με τον ειδικό φόρο του 26% θα δημιουργήσει επιπρόσθετες σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις Κύπρου – Ελλάδας, οι οποίες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.