Έντιμε κύριε Υπουργέ,
Αγαπητοί συνδιοργανωτές της Εκπαιδευτικής Έκθεσης,
Φίλες και φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που το ΚΕΒΕ συμμετέχει στη διοργάνωση της φετινής διεθνούς Έκθεσης «Εκπαίδευση & Καριέρα» 2016.

Η φετινή έκθεση, προσδοκεί να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως εκπαιδευτικό κέντρο.

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου στους τομείς της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας αποτελεί προτεραιότητα για το ΚΕΒΕ. Το ΚΕΒΕ, όπως γνωρίζετε δίνει τεράστια σημασία σ’ αυτό τον τομέα, γι’ αυτό αναλαμβάνει σωρεία πρωτοβουλιών τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό για προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας στον τομέα της εκπαίδευσης. Μέσω διαφόρων αποστολών του Επιμελητηρίου επισημαίνεται το υψηλό επίπεδο των ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, αλλά και η προσπάθεια τους για συνεχή ανέλιξη.

Από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη συνεχή προώθηση του τομέα της εκπαίδευσης, η Κύπρος θα αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου καθώς και ένας πολύ μεγάλος αριθμός Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συμμετέχει επίσης μεγάλος αριθμός πανεπιστημίων του εξωτερικού τα οποία καλωσορίζουμε στη Κύπρο.

Η συμμετοχή Κυπριακών και ξένων Πανεπιστημίων σε ένα ενιαίο χώρο διευκολύνει σημαντικά τους υποψήφιους φοιτητές στην προσπάθεια τους να επιλέξουν το καταλληλότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα για τις σπουδές τους. Η Έκθεση, τους δίνει την δυνατότητα να επισκεφθούν και να συνομιλήσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ώστε να ενημερωθούν για τις πολλαπλές και εναλλακτικές επιλογές κλάδων σπουδών που προσφέρονται, πριν καταλήξουν στην οριστική απόφαση τους. Θα έχουν επίσης την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τάσεις και τις ευκαιρίες της αγοράς εργασίας.

Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τις ξένες αντιπροσωπείες καθώς και το Βρετανικό Συμβούλιο που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση σαν υποστηρικτές της όλης προσπάθειας.

Ευελπιστούμε ότι μέσα από την σαφώς διευρυμένη συμμετοχή εκθετών, τόσο σε αριθμό όσο και σε εύρος θεματολογίας και επιλογών/ συμβάλλουμε στην καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των μαθητών. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους εκθέτες και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους.

Ευχαριστίες εκφράζουμε προς το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού και τον Υπουργό Δρ. Κώστα Καδή για την στήριξη τους προς την Έκθεση καθώς και στους άλλους δύο συνδιοργανωτές την ΟΕΒ και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου για την αγαστή συνεργασία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε τέλος και προς την Ελληνική Τράπεζα, τον κύριο χορηγό της Έκθεσης, όχι μόνο για την οικονομική της στήριξη αλλά πρωτίστως για την σταθερή δέσμευση της να επενδύει στην νέα γενιά της χώρας μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.