Συνεχίστηκε η θετική τάση του πληθωρισμού το Σεπτέμβριο, η οποία άρχισε να καταγράφεται από τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να αυξάνεται κατά 0,1%, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής, από τους πρώτους εννιά μήνες του χρόνου, μόνο ένας, ο Ιούλιος (-0,1%) κατέγραψε μείωση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Σεπτέμβριο 2017 αυξήθηκε κατά 0,1%, σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 0,8%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, σημειώθηκε αύξηση 0,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, προστίθεται.

Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2016, η κατηγορία με τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή ήταν η Εστιατόρια και Ξενοδοχεία (3,6%). Σε σχέση με τον Αύγουστο 2017, μείωση καταγράφηκε στην κατηγορία Μεταφορές (-4,6%), ενώ αύξηση σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (8,7%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (7,6%).

Την ίδια ώρα η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια, όπου καταγράφηκε αύξηση 4,2% σε σχέση με το Σεπτέμβριο πέρσι.