Μικρή επιτάχυνση παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,9% σε ετήσια βάση μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες έναντι 3,7% το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,1% έναντι ανάπτυξης 0,8% το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τη Cystat, η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», «Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο», «Κατασκευές», «Μεταποίηση», «Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες» και «Διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες». Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας «Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες».

Για το 2018 ο ρυθμός ανάπτυξης προκαταρτικά υπολογίζεται στο 3,9%. Το 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 3,9% έναντι 3% το 2016.