• Ο Πρέσβης της Ινδίας στην Κύπρο κάλεσε τις επιχειρήσεις της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου για συνεργασία

Με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) την Τετάρτη, 7 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Nissi Beach Resort στην Αγία Νάπα Ημερίδα με θέμα: ‘’Προοπτικές ανάπτυξης οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακών και Ινδικών επιχειρήσεων’’.

Την Ημερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και στην προσδοκία του για ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ τους. Κύριος Ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο Πρέσβης της Ινδίας στην Κύπρο, Δρ. Ραγκαβαάν.

Ο Δρ. Ραγκαβαάν παρουσίασε την παρούσα οικονομική κατάσταση της Ινδίας, η οποία όπως τόνισε παρουσιάζει συνεχώς αναβάθμιση και συγκαταλέγεται στο εξής μεταξύ των 5 πρώτων χωρών στον κόσμο. Επισήμανε επίσης τις προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών συνεργιών τόσο μεταξύ των δυο χωρών, όσο και με τους επιχειρηματίες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια, ο Εμπορικός Ακόλουθος, κ. Σσιάρμα έκανε μια εκτενή παρουσίαση με προβολή 2 μικρών φιλμ, που περιλάμβαναν εικόνες και συνεντεύξεις από Ινδούς επιχειρηματίες. Με το πέρας των παρουσιάσεων απαντήθηκαν ερωτήσεις από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και έγινε συζήτηση για την πιθανότητα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των Μελών του ΕΒΕΑ, αλλά και ειδικά των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούσαν:
• Τα μέτρα προώθησης τουριστικού ρεύματος από την Ινδία και τις προσπάθειες για απευθείας αεροπορική σύνδεση Κύπρου-Ινδίας (σήμερα υπάρχει σύνδεση μέσω Ισραήλ)
• Την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
• Τη δυνατότητα επενδύσεων από και προς την Επαρχία Αμμοχώστου
• Τις προοπτικές παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στις χρυσές παραλίες και τα πολυτελή ξενοδοχεία του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, από εταιρείες από το  Bollywood

Με το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε επιχειρηματικό κοκτέιλ.