Προς νέο φορολογικό πλαίσιο θα οδηγηθεί η Κύπρος, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, στην ετήσια γενική συνέλευση του CIFA.

«Ως υπουργείο Οικονομικών είμαστε σε στάδιο επεξεργασίας στη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου, η οποία θα στηρίζει την ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών ταμείων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ.

Όσον αφορά το Σύνδεσμο, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «από την ίδρυση του ο σύνδεσμος λειτουργεί ως σύμμαχος και συνεργάτης της κυβέρνησης για τα επενδυτικά ταμεία στην χώρα. Η συνεργασία αυτή λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα, με διασφάλιση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου».

Ο ΥΠΟΙΚ στο χαιρετισμό του δήλωσε ότι «είναι σημαντικός πυλώνας ο τομέας των επενδυτικών ταμείων, υπάρχουν χρηματοδοτικές ευκαιρίες και μπορούν να εξασφαλιστούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης».

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τον τομέα και να τον στηρίζει, με σκοπό την εξυπηρέτηση ενός κοινού σκοπού», κατέληξε.

ΠΕΤΡΙΔΗΣ : ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Λαμβάνοντας το λόγο ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ανέφερε ότι «η Κύπρος έχει πάρα πολλές προοπτικές στον επενδυτικό τομέα, με το ρόλο της κυβέρνησης είναι να σταθεί αρωγός σε αυτούς που θέλουν να στηρίξουν την οικονομία». Πρόσθεσε πως, θα πρέπει να έρθουν φορολογικά πλαίσια που να απελευθερωθούν οι τομείς της οικονομίας, ενώ τόνισε ότι με τα κίνητρα που έχουν δοθεί για τις start-ups θα τριπλασιαστούν οι επενδύσεις», σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ο κ. Πετρίδης κάκισε το γεγονός της απόρριψης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας από τη Βουλή, ενώ τόνισε για πολλοστή φορά πως πρέπει να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Ο επίτιμος προσκεκλημένος της ετήσιας συνέλευσης κ. Τζέρεμι Μπράουν, ειδικός εκπρόσωπος του οργανισμού «City of London Corporation» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε πως το ερώτημα του Λονδίνου δεν είναι αν θα έχουμε Brexit ή όχι, αλλά πως θα υιοθετήσουμε ομαλά τις πτυχές του. Έκανε λόγο ότι το Λονδίνο δεν αντικαθίσταται ως επιχειρηματικό κέντρο της Ευρώπης και κανένα από τα υποψήφια όπως παραδείγματος χάριν το Παρίσι ή το Λουξεμβούργο δεν είναι εφάμιλλο του.

Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει η καλύτερη συμφωνία με όλα τα οφέλη να συνεχίσουν να ισχύουν ως μέλος της ΕΕ, ενώ συμπλήρωσε ότι οι πολιτικές αποφάσεις δεν συνάδουν με τις οικονομικές.

Τέλος δήλωσε πως η Κύπρος ως κράτος μέλος χρειάζεται να υψώσει τη φωνή της και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κύπρο.