Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού εκφράζει έκπληξη και απογοήτευση για την από πλευράς της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ κατάθεση τροπολογίας για την απαγόρευση του καπνίσματος εντός των χώρων όπου θα διεξάγονται τα παιχνίδια του καζίνο.

Προκαλεί ιδιαίτερη αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι η εν λόγω τροπολογία κατατίθεται τώρα, που το σημαντικό αυτό έργο έχει δρομολογηθεί, ο επενδυτής έχει επιλεγεί και προχωρεί με τους σχεδιασμούς υλοποίησης στη βάση του τι του ήταν ήδη γνωστό, περιλαμβανομένου του ότι δεν θα υπήρχε απαγόρευση στο κάπνισμα.

Είναι γνωστό ότι η εξεύρεση του επενδυτή για αυτό το έργο ψηλής προστιθέμενης αξίας, που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, δεν ήταν εύκολη και το να ερχόμαστε τώρα, εκ των υστέρων, να προβάλλουμε προσκόμματα, αποτελεί, για να πούμε το ελάχιστο, ατυχή επιλογή, η οποία δεν δημιουργεί απλώς δυσκολίες στον επενδυτή αλλά θέτει εν αμφιβόλω και τη σοβαρότητα μας ως κράτος.

Γι’ αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις, τέτοιες που να αφήσουν απερίσπαστη την εκτέλεση του έργου, το οποίο, επαναλαμβάνουμε, έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο μας.